Professionele ondersteuning nodig wanneer je als ouders niet meer samen op 1 lijn zit?
Merk je dat je kind niet meer op de 1e plaats staat door alle onrust in je leven?
Doordat je zo veel aan je hoofd hebt merk je dat je kind niet de aandacht krijgt waar het recht op heeft.
Het loopt thuis niet lekker met je partner.
Je hebt wat issues met je relatie, zou mijn kind daar last van hebben?
We zijn gescheiden en belasten onze kinderen met ons geruzie.
Tijdens de overdracht is er veel spanning en zijn we meer met elkaar bezig op een negatieve manier dan met onze kinderen.
Weer in verbinding zijn met mijn kind.
We werken toe naar een situatie waarin er geen of minder ruzies zijn. Je bent weer in een situatie waarin je afspraken met elkaar kan maken. Thuis hangt weer een meer ontspannen en open sfeer. In ieder geval heb je meer inzicht over wat er speelt en hoe een ieder in de situatie staat. De verwachtingen naar elkaar toe zijn duidelijker. Soms onstaan er situaties waardoor er dingen moeten of gaan veranderen. Soms kan dat niet anders. Het is ook belangrijk dat je weet hoe je de ander kan steunen en hoe jij gesteund wil worden. We zullen samen moeten werken en soms horen daar ook derden bij. Het is belangrijk dat ieder gezien word en zijn plaats krijgt.
“Ik help ouders die worstelen om weer in verbinding te komen met elkaar en/of hun kind”
Jeugd- en gezinsprofessional
In 2001 ronde ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening af aan de Hanzehogeschool te Groningen. Sindsdien werk ik in de hulpverlening. Ik werk al zo’n 15 jaar met de problematiek van ouders en hun kinderen. Ik heb ervaring met zowel het vrijwillig kader als het gewongen kader. Vaak spelen er problemen tussen ouders waar het kind mee belast word. Mijn laatste werkervaring als jeugdprofessional is in een moederkind huis en in de ambulante interculturele hulpverlening. Ik heb daardoor o.a. ervaring met UHA-trajecten, omgangsregelingen, en met situaties waarin kinderen onveiligheid ervaren in hun gezin. Ik werk indien nodig samen met raad van de kinderbescherming en met jeugdbeschermers. Voorop staat altijd de veiligheid van het kind. Met het afronden van de opleiding lichaamsgerichte traumatherapie wil ik een traumasensitieve benadering toepassen. Waardoor er meer begrip en compassie kan ontstaan voor elkaar.
Terugkeren naar een situatie van rust en compassie, zodat je weer verder kan.
Meer begrip en compassie voor jezelf en de ander
Door het toepassen van een traumasensitieve werkwijze ontstaat meer begrip voor jezelf en de ander.
Toewerken naar een situatie waarin jij weer goed in je vel zit
Doordat we zaken aanpakken en dingen duidelijk worden, voel jij je steeds beter in je vel.
In plaats van hindernissen maken we plaats voor mijlpalen
Doordat duidelijk word waar je tegenaan loopt en dingen aan kan pakken gaat het weer stromen. Er worden weer dingen mogelijk!
Ervaringen
“Door de begeleiding van Annemarie kreeg ik zicht op mijn handelen en de consequenties voor mijn kinderen. Ook met mijn ex-vrouw werd de band beter en begrepen we uiteindelijk dat onze kinderen nummer 1 zijn en dat we samen nog veel zaken samen moeten regelen”
– A.
“Daar waar er al veel instanties waren langs geweest heeft Annemarie het verschil gemaakt. We zaten in een vechtscheiding maar waren genoodzaakt samen te blijven wonen en de kinderen waren niet altijd veilig door onze situatie. Uiteindelijk hebben we nu ons eigen leven, gescheiden, en zijn we dankbaar voor de hulp die we hebben gekregen. ”
– K.
Hulp aan kinderen en ouders.
Bij Making Steps ben je aan het juiste adres als het gaat om ondersteuning bij kindgerelateerde kwesties, problemen tussen ouders tijdens een scheiding, of situaties waar kinderen in een onveilige omgeving verkeren. Wij bieden begeleiding in UHA-trajecten en omgangsregelingen.
Voor informatie over een persoonlijk traject, waar de duur en inhoud de prijs bepalen, neem gerust contact met ons op via telefoon of e-mail.
Daarnaast zijn we gecontracteerd voor jeugdhulp in de regio WBO, bestaande uit gemeenten Altena, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout.
Als je vragen hebt over opvoeding en ontwikkeling, neem dan contact op met het CJG. In geval van gespecialiseerde hulp, kan het CJG doorverwijzen naar de Gemeente. Na het verkrijgen van een beschikking, kun je een zorgaanbieder naar keuze selecteren via www.kiesjezorg.nl. Voor eventuele verdere vragen staan wij altijd voor je klaar om contact op te nemen.
Trauma-sensitieve aanpak
Met het afronden van de opleiding lichaamsgerichte traumatherapie wil ik graag een trauma-sensitieve werkwijze inzetten.
Clientgerichte aanpak
Ze zeggen het wel maar ze doen het niet. Ik luister graag naar je verhaal en kijk samen welke weg we het beste kunnen nemen.
Korte lijnen
Kleine, startende organisatie dus we hebben korte lijnen. We weten wie je bent!
Zelfstandig weer verder
Ik stap altijd met vastberadenheid in elke uitdaging, met als doel een helder en doelgericht traject te bieden waar iedereen zich in kan vinden. Het is mijn prioriteit dat elke stem gehoord wordt en dat iedereen openlijk kan delen waar hij of zij tegenaan loopt. Mijn ultieme succes is wanneer conflicten worden opgelost en ouders verenigd blijven voor het welzijn van hun kinderen. Dit proces is niet altijd gemakkelijk, maar ik geloof dat eerlijkheid en goede intenties leiden tot waardevolle vooruitgang.
Veelgestelde vragen
Ben je geregistreerd bij SKJ?
Ja ik heb een SKJ registratie.
Kun je me ook helpen als ik een voogd heb voor mijn kind?
Ja, ik werk vaak samen met raad van de kinderbescherming of jeugdbeschermers.
Hoe lang duurt de hulp?
Dat verschilt. Meestal ongeveer een jaar. Het kan zijn dat het eerder stopt of wat langer doorloopt. Dit gaat allemaal in overleg met alle partijen.
Hulp nodig bij opvoedingsvraagstukken?
Neem even contact op om te kijken of ik kan helpen.